[...] w produktach spożywczych. Im niższy jest stopień pęcznienia (galaretowacenia) skrobi, tym wolniejsze jest trawienie (spaghetti, pumpernikiel, owsianka). Trawienie cukru powoduje o połowę niższy wzrost glukozy we krwi niż trawienie takiej samej ilości skrobi. Powszechnie krytykowany cukier (z racji swojej kaloryczności) ma tę zaletę, że jego [...]
[...] to twoje cialo wyczuwa niebezpieczenstwo i wlacza system alarmowy, chroniac cie przed zaglodzeniem- twoj rozpedzony metabolizm ulega spowolnieniu. 7.Kazda dieta odchudzajaca powoduje utrate tkanki miesniowej, pozostawiajac tkanke tluszczowa na swoim miejscu. Taka dieta, wbrew pozorom czyni cie tlustym!!! 8.Nie lic kalorii! Zwracaj uwage na ich [...]
[...] wyższego poziomu testosteronu prowadzi do większej syntezy białka, większej siły i lepszych wyników anabolicznych. Mimo działania takiego jak sterydy anaboliczne, nie powoduje skutków ubocznych i jest dozwolony w sporcie. Roślina ta, stosowana z powodzeniem od lat przez bułgarskich ciężarowców, wchodzi w skład wielu suplementów dla [...]
[...] poziomu cukru i produkcji energii oraz przy budowie hemoglobiny. - Aminokwas ten jest transformowany (metabolizowany) i przetwarzany w tkankę mięśniową. - Jego brak powoduje objawy podobne do hipoglikemii lub niskiego poziomu cukru we krwi. Leucyna: - Niezbędny aminokwas, który znajduje się w białkach zwierzęcych i roślinnych. - Ważny [...]
[...] smilasaponinę, sarsaparillozyd, glikozyd sitosterolowy oraz stigmasterol, pollinastanol, sitosterol, smilageninę, parillinę i sarsapogninę. Ta imponująca lista saponin powoduje wysokie stężenie hormonów męskich androgenów, które imitują działanie testosteronu 17ß-hydroksy-4-androsten-3-on oraz Dehydroepiandrosteronu 1-ketosteroidu [...]
[...] i to jest rzeczywistą przyczyną problemów. Natomiast kwasy tłuszczowe zostają rozłożone. Mit nr 3: Spożywanie pokarmów bogatych w nasycone tłuszcze i cholesterol powoduje wzrost poziomu cholesterolu we krwi i naraża nas na zawał serca. Prawda: Przeprowadzono w tym kierunku wiele naukowych badań i jak do tej pory, absolutnie ŻADNO z [...]
[...] mówią za siebie. Zwiększenie syntezy białkowej i regeneracji Odzywki białkowe, poprzez dostarczenie większej ilości białka dla organizmu, stymulują syntezę białkową, co powoduje większy/dodatkowy wzrost masy mięśniowej. W połączeniu z treningiem ten efekt zostaje jeszcze mocniej uaktywniony. Szybkie dostarczenie aminokwasów Po treningu [...]
[...] frakcją hdl. Dzieje się tak na gdyż właśnie prekursorem testosteronu, jak i wielu innych hormonów anabolicznych jest cholesterol. Dlatego tez zwiększony poziom testosteronu powoduje zwiększenie endogennej produkcji wewnątrzkomórkowej cholesterolu, co stanowi podstawowy czynnik zagrożenia miażdżycą. Ponad to podawane w dużych dawkach sterydy [...]
[...] sposób: wywołują głód, co sprzyja częstszemu jedzeniu i działają anabolicznie dzięki powodowaniu dużych skoków poziomu insuliny. Insulina reguluje poziom cukru ale też powoduje aktywacje procesów przyswajania, składowania określanych mianem anabolizmu, co w praktyce przekłada się na tycie. Natomiast spożycie produktu o niskim indeksie [...]
[...] roli. Tzw. napoje energetyczne zazwyczaj mają wysoką osmolarność (są hipertoniczne), powinny być stosowane w okresie powysiłkowym. Zawarta w nich tauryna i/lub kofeina powoduje, że mogą wywoływać niekorzystne zjawiska (pobudzenie psychofizyczne), utrudniające wypoczynek po wysiłku. Tak stosowane napoje dla sportowców i odżywki [...]
[...] pijących kawę regularnie niż u tych, którzy nie piją jej wcale. Stosowanie diety wysokowęglowodanowej niweluje proces uwalniania tłuszczów przez kofeinę. Dieta ta bowiem powoduje zwiększone wydzielanie insuliny, która zapobiega uwalnianiu się wolnych kwasów tłuszczowych. Problematyczne są także wyniki badań prowadzonych wśród osób o siedzącym [...]
[...] smilasaponinę, sarsaparillozyd, glikozyd sitosterolowy oraz stigmasterol, pollinastanol, sitosterol, smilageninę, parillinę i sarsapogninę. Ta imponująca lista saponin powoduje wysokie stężenie hormonów męskich androgenów, które imitują działanie testosteronu 17ß-hydroksy-4-androsten-3-on oraz Dehydroepiandrosteronu 1-ketosteroidu [...]
[...] dla organizmu. Im więcej spożywamy kreatyny, tym mniej przenika jej do komórek mięśniowych. Co więcej, monohydrat kreatyny łączy się w organizmie z cząsteczkami wody, co powoduje, że osoby stosujące taki rodzaj kreatyny są "spuchnięte" i ociężałe? W celu zahamowania przemiany kreatyny w nieaktywną kreatyninę, sprzęga się jej cząsteczkę z [...]
[...] względu na stabilizujące działanie, jakie wywiera na poziom cukru we krwi. W przeciwieństwie do innych cukrów prostych, fruktoza nie uwalnia ani grama insuliny, a więc nie powoduje spadku poziomu cukru we krwi. To dobra wiadomość. Ale o fruktozie można powiedzieć o wiele więcej. Każdy, kto chce zmaksymalizować budowę mięśni i jednocześnie [...]
[...] upośledzenie wydzielania enzymów trawiennych dochodzi do rozwoju zespołu złego wchłaniania. Zmniejszenie ilości wydzielanych enzymów do 2-10 procent wartości prawidłowych powoduje łagodne zaburzenia wchłaniania, gdy natomiast ilość enzymów wydzielanych przez trzustkę spada poniżej 2 procent normy, to objawy są bardzo nasilone. Jednym z [...]
[...] stawów i kontuzje. Pozytywnie wpływa również na stan skóry. Tauryna to aminokwas niezbędny w procesach przemiany białek. Pomaga w transporcie kreatyny do mięśni, co powoduje ich wzrost. Ogranicza wytwarzanie serotoniny, co zwiększa wytrzymałość organizmu na zmęczenie podczas intensywnego wysiłku. Cena dla członków Prolife Club Aminostar [...]
[...] Ścisły związek między poziomem danego składnika we krwi a odczuciem głodu i sytości, stało się podstawą odpowiednio do: Teorii glukostatycznej Meyera. Spożycie pokarmu powoduje, że zawartość glukozy we krwi wzrasta (hiperglikemia), czemu towarzyszy pojawienie się odczucia sytości i stopniowa utrata chęci do jedzenia. Natomiast spadek cukru [...]
[...] wystepuja niemal w kazdej komórce nerwowej. Kwas Gamma-Aminomaslowy wykazuje dlatego dzialanie zarówno obwodowe, jak i centralne. Wiazanie sie z okreslonymi receptorami powoduje efekty podobne do niektórych antydepresantów. Dzialanie to jest jednak subtelne i znacznie bardziej bezpieczne, poniewaz GABA posiada ograniczone zdolnosci [...]
[...] zwiększenia u sportowców wydajności, wydolności i wytrzymałości. W przeciwieństwie do innych produktów na zwiększenie wytrzymałości, Ener9y nie zawiera cukru, a więc nie powoduje negatywnych skutków ubocznych spożywania cukru. Zamiast cukru Ener9y zawiera dwa unikalne węglowodany, które działają do 10x szybciej i dłużej niż zwykle [...]
[...] sposób: wywołują głód, co sprzyja częstszemu jedzeniu i działają anabolicznie dzięki powodowaniu dużych skoków poziomu insuliny. Insulina reguluje poziom cukru ale też powoduje aktywacje procesów przyswajania, składowania określanych mianem anabolizmu, co w praktyce przekłada się na tycie. Insulina aktywuje procesy neolipogenezy - tworzenia [...]